StoryEditorOCM
KalelargaISPITANI SVJEDOCI

Bivša rektorica Dijana Vican puštena iz istražnog zatvora, u petak se vratila iz Zagreba u Zadar

Piše Zadarski.hr
24. studenog 2023. - 15:54

Bivša rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr. sc. Dijana Vican, puštena je u petak iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu.

Potvrdio je to njen odvjetnik Alan Kubat koji je istaknuo kako je odluka o puštanju iz pritvora donesena nakon što je ispitan dio svjedoka.

Bivšoj rektorici Sveučilišta u Zadru i direktoru tvrtke Graditelj svratišta Anti Stanišiću određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog sumnje u malverzacije prilikom realizacije građevinskog projekta studentskog doma za što ih je osumnjičio USKOK. S tim u vezi bivšu HDZ-ovu državnu tajnicu Josipu Rimac, danas Pleslić, tužitelji su teretili da je od Dijane Vican tražila da ne naplati 1,5 milijuna kuna, odnosno 200.000 eura garancije Stanišićevoj tvrtki koju je položio za projekt izvođenja radova na izgradnji studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa Sveučilišta u Zadru.

image

Na fotografiji: odvjetnik Alan Kubat

Nera Simic/Cropix

Odvjetnik Kubat je istaknuo kako se Vican u dosadašnjoj istražnoj fazi aktivno branila, te je pred istražiteljima porekla krivnju kojom ju se tereti.

- USKOK sad nastavlja istragu za što ima vremna u razdoblju od šest mjeseci, a po potrebi i duže. Na USKOK-u je da dokaže svoje tvrdnje, s tim što se moja klijentica spominje samo u jednom dijelu optužbe i to za povlačenje jamstva. Prema praksi državnih tijela, takvo povlačenje jamstva ne spada u nezakonite radnje i mi ćemo to dokazati. Gospođa Vican ne snosi bilo kakvu krivnju za ono čime ju se tereti - kazao je odvjetnik Kubat.

Bivša rektorica Vican u petak se iz Zagreba vratila u Zadar.

23. travanj 2024 11:34