StoryEditorOCM
KalelargaDUGOGODIŠNJI SUKOB

Bivši načelnik Vira Kristijan Kapović uvjetno osuđen na zatvorsku kaznu zbog prijetnji Henriju Radoviću

Piše Zadarski.hr
25. lipnja 2022. - 14:22

Zbog prijetnji smrću koje je uputio Henriju Radoviću 2015. godine na Puntamici, bivši načelnik općine Vir Kristijan Kapović uvjetno je osuđen na šest mjeseci zatvora. Prema presudi Općinskog suda u Zadru, zatvorska kazna zatvora neće se izvršiti ako Kapović u sljedeće tri godine ne počini drugo kazneno djelo.

Kako stoji u presudi,  Kapović je 28. travnja 2015 godine oko 21.50 sati u zadarskom restoranu Niko prišao Henriju Radoviću koji je stajao za šankom i sa kojim je od ranije u sukobu, te ga je prvo počeo vrijeđati govoreći mu da je smeće nakon čega je u cilju da ga ustraši istome rekao "Neće ti pomoći ni mater ni obitelj, dobit ćeš batina, dug je život, ima vremena", a zatim kada je plaćao račun pred konobarom ponovio da će ga ubiti i da mu neće pomoći ni otac iz groba, da će mu platiti te da će mu polomiti noge što je,  kako stoji u presudi, kod Radovića izazvalo osjećaj straha za vlastiti život. 

Ovo je već druga presuda Kapoviću koja proizlazi iz sukoba s Radovićem kojega je bivši načelnik Vira u nekoliko navrata javno prozivao da je u društvu sa Željkom Bojovićem više puta prijetio njemu i članovima njegove obitelji zbog čega su bile podignute kaznene prijave. Kapović je tada ispričao kako su Radović i Bojović prijetili njegovoj supruzi silovanjem i vožnjom u prtljažniku, te da su ujedno uništavali imovinu u njegovom kafiću i terorizirali goste uz povike 'mi ćemo ovdje biti vlast sljedeće godine, priča je završena, ovo vam je zadnja godina'.

 

 

04. svibanj 2024 08:58