StoryEditorOCM
KalelargaUSKOK ODLUČIO

Bivšoj rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican i direktoru tvrtke Anti Stanišiću određen istražni zatvor

Piše Zadarski.hr/N1
7. studenog 2023. - 15:52
Fotografija s otvorenja i obilaska Studentskog doma i restorana Diadora; premijer Plenković i rektorica Dijana VicanLuka Gerlanc/

Bivšoj rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican i direktoru tvrtke Graditelj svratišta Anti Stanišiću određen je istražni zatvor zbog sumnje u malverzacije prilikom realizacije građevinskog projekta studentskog doma što joj ih USKOK stavlja na teret, doznaje N1.

Podsjetimo, Dijana Vican porekla je tijekom ispitivanje krivnju za malverzacije prilikom realizacije građevinskog projekta studentskog doma što joj ih USKOK stavlja na teret. Zbog toga je u ponedjeljak uhićena zajedno s Antom Stanišićem, direktorom tvrtke Graditelj svratišta.

Ona tvrdi da su sve napravili zaposlenici zaduženi za javnu nabavu.

USKOK je odlučio i Vican i Stanišić određen je istražni zatvor.

Odvjetnik Veljko Miljević smatra da svjedoci nisu bitni pored svih dokumenata i poruka iz mobitela Josipe Rimac. Sve je, kaže, dokumentirano.

Ključni svjedok je čovjek koji je sastavio odluku o povlačenju bankovne garancije za što je Dijana Vican i osumnjičena.

Prema Miljevićevim riječima iznos garancije od 1,45 milijuna kuna je šteta za Sveučilište u Zadru, po stavu Uskoka. Rimac je zauzvrat dobila režije i trendu, a Vican, kako je potvrdio, ručak. “Ako možeš to učiniti, učini”, navodno je napisala Rimac Dijani Vican, tražeći da se povuče naplata garancije, prenosi N1.

05. svibanj 2024 05:23