StoryEditorOCM
KalelargaKORONA DIGLA CIJENE

Bolnica sve teže nabavlja opremu, donacijama je pomažu sportaši, poduzetnici i građani. Hoće li testiranja na virus u Zadru početi idući tjedan?

Piše Ivica Nevešćanin
25. ožujka 2020. - 11:02

Osim poznatog nogometaša Atletico Madrida Šime Vrsaljka, koji je zadarskoj bolnici donirao 65 tisuća eura za nabavu opreme u borbi protiv koronavirusa, bolnicu su se javili još neki poznati nogometaši i sportaši, ali njihova imena ravnatelj Željko Čulina nije htio otkrivati na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

- Javljaju nam se pojedinci, sportaši, poduzetnici i drugi građani koji doniraju novac i žele pomoći u nabavi opreme. Nažalost, imamo problema kod nabave opreme, ne samo za bolnicu. Cijene je na tržištu tih proizvoda porasla, a problem je i s dostavom opreme – kazao je Čulina koji je komentirao i činjenicu da se u Zadru, za razliku od Splita i Rijeke, još uvijek ne provodi testiranje na koronavirus, iako je bilo rečeno da će početi u prošli ponedjeljak, jer zadarski Zavod za javno zdravstvo ima suvremenu opremu koja omogućuje 24 testa za dva sata, više nego u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević.

- Kao i kod nabave zaštitne i druge opreme, i dalje je problem kako doći do testova. Puno napora ulažemo u to, mislim da smo ipak pronašli neke kanale kako doći do dobavljača testova. Ako sve bude u redu testiranja u Zadra mogla bi početi početkom idućeg tjedna.

Načelnik stožera Šime Vicković naglasio je stožer ipak uspjeli nabaviti između 2500-3000 maski za Zavod za hitnu medicinu, Dom za starije osobe, zadarsku bolnicu, ali i za predstavnike medija.

- Ono što imamo podijelit ćemo svima kojima treba. Radimo na tome da dobijemo što više potrebnih zaštitnih sredstava, o tome smo u kontaktu i s nacionalnim stožerom – kazao je Vicković.

19. travanj 2024 01:32