StoryEditorOCM
KalelargaOBRATIO SE ŽUPAN

Božidar Longin: Sve današnje odluke odnose se na dovršetak već prije započetih postupaka i ne trpe daljnje odlaganje

Piše
18. svibnja 2020. - 10:17

Poštovane vijećnice i vijećnici,

na početku ove izvanredne elektronske sjednice Skupštine Zadarske županije zahvaljujem vam na strpljenju i razumijevanju za ovakav način održavanja još jedne sjednice.

Kako je i dalje na snazi protuepidemijska mjera zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 40 osoba na jednom mjestu, tako i mi još ne možemo održati klasičnu sjednicu, no nadam se da će dodatnim popuštanjem mjera i to uskoro biti omogućeno.

U Zadarskoj županiji epidemiološka slika je dobra; 16 dana bili smo bez novooboljelih, a onda su, kao upozorenje da je koronavirus još tu, stigla dva pozitivna nalaza. Ono što je važno i u sljedećem razdoblju je držanje socijalne distance i izbjegavanje većih okupljanja.

Zahvaljujući pravovremenim odlukama Stožera civilne zaštite koji je održao stanje stabilnim, prvi val epidemije za sada je iza nas. Sada treba potaknuti gospodarstvo i naučiti živjeti s virusom te ne smetnuti s uma da pri tome moramo nastaviti biti odgovorni i čuvati jedni druge.

Hvala svim građanima koji se i dalje, poštujući upute i preporuke epidemiologa, ponašaju odgovorno. Oni su uvelike zaslužni za povoljno stanje koje bilježimo na području naše županije, no to ni u kom slučaju ne znači da se smijemo opustiti.

Na današnjoj elektronskoj sjednici Županijske skupštine predlaže se donošenje šest odluka iz područja zdravstva i obrazovanja koje se sve odnose na dovršetak već prije započetih postupaka koji su u visokoj fazi provedbe i ne trpe daljnje odlaganje. Sve ostale točke, kojih već sada imamo dosta u pripremi, bit će na dnevnom redu iduće redovne sjednice, koju ćemo nadam se, održati u što skorijem razdoblju.

Hvala svima koji će sudjelovanjem na ovoj skupštini dati doprinos nastavku započetih projekata u Zadarskoj županiji.

19. travanj 2024 13:01