StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON NATJEČAJA

Božinović imenovao deset novih načelnika policijskih uprava: u Zadru ponovno imenovan Anton Dražina, a evo tko su ostali...

Piše Božana Sviličić
21. rujna 2022. - 11:55

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović s današnjim je danom nakon provedenih internih natječaja na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline imenovao deset novih načelnika policijskih uprava, dok je za pet uprava postupak djelomično obustavljen.

Za načelnika Policijske uprave zadarske ponovno je na razdoblje od pet godina izabran Anton Dražina. Načelnik policijske uprave Šibensko – kninske je Sandro Santini, a Marko Rašić izabran je za šefa Policijske uprave zagrebačke.

Ivan Sokač novi je načelnik Policijske uprave međimurske, a Luka Pešut Policijske uprave sisačko- moslovačke. Jakob Bukvić izabran je za načelnika PU bjelovarsko-bilogorske, a Predrag Benčić za šefa Policijske uprave varaždinske. Ladislav Bece izabran je za šefa PU osječko-baranjske, a Alen Kalabot za načelnika Policijske uprave istarske. Za načelnika Policijske uprave brodsko - posavske imenovan je Antun Valić.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je 25. kolovoza interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika za 15 načelnika policijskih uprava. 

Testiranje koje je održano 2. rujna sastojalo se od pismene provjere znanja. Test se vrednovao bodovima od 0 do 10, a smatra se da je kandidat zadovoljio na testiranju ako je ostvario najmanje pet bodova.

Kandidati koji su zadovoljili na provjeri znanja, odnosno ostvarili najmanje pet bodova mogli su pristupiti razgovoru (intervjuu) s Povjerenstvom. Povjerenstvo je u razgovoru s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve, motivaciju, stečeno radno iskustvo u struci, te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu. Smatra se da je kandidat zadovoljio na razgovoru ako je ostvario najmanje pet bodova.

Sedamnaest dana nakon testiranja, 19. rujna, MUP je donijio odluku o djelomičnom obustavljanju imenovanja u pet Policijskih uprava: Dubrovačko neretvanskoj, krapinsko-zagorskoj, primorsko-goranskoj, virovitičko-podravskoj, te vukovarsko -srijemskoj Policijskoj upravi.

Natječaj za načelnika PU Dubrovačko - neretvanske obustavljen je pod obrazloženjem da kandidati nisu postigli zadovoljavajuće rezultate na testiranju, dok je izbor za šefove Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske, Virovitičko - podravske, te Vukovarsko- srijemske Policijske uprave obustavljen ‘zbog bitno promijenjenih okolnosti nakon raspisivanja internog oglasa‘. 

Za načelnika PU zadarske javilo se pet kandidata. Nakon testiranja utvrđeno je da je Anton Dražina ispunio stručne uvjete radnog mjesta u pogledu stupnja obrazovanja i osobnog policijskog zvanja, te ostale propisane uvjete. Na temelju rezultata provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta i rezultata provedenog razgovora bio je prvi na rang listi za mjesto načelnika PU zadarske. 

Za mjesto načelnika Policijske uprave istarske javila su se dva kandidata, a za mjesto u Policijskoj upravi Osječko - baranjskoj tri. Dva su bila kandidata i za šefa Policijske uprave Varaždinske, kao i za mjesto Policijske uprave Međimurske. Za mjesto načelnika u Policijskoj upravi Bejlovarsko-bilogorskoj bila su tri kandidata, a u PU Sisačko - moslovačkoj za mjesto načelnika javilo se njih pet, kao i za mjesto načelnika u PU Šibensko-kninskoj. U PU zagrebačkoj zaprimljene su dvije prijave.  U PU brodsko- posavsku stigle su tri prijave. 

Na natječaju su se birali načelnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske uprave brodsko-posavske, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Policijske uprave istarske, Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske uprave međimurske, Policijske uprave osječko-baranjske, Policijske uprave primorsko-goranske, Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave šibensko-kninske, Policijske uprave varaždinske, Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Policijske uprave zadarske i Policijske uprave zagrebačke. 

 

 

 

 

17. travanj 2024 02:01