StoryEditorOCM
KalelargaZABAVA U SABUNIKAMA IZMAKLA KONTROLI

Braneći se od agresivnih mladića policajac pucao u zrak - privedeni T.P. (21) i T.Š. (25)

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2017. - 11:38
POL.JPG

U subotu oko 20 sati, u Sabunikama kod Privlake, prilikom intervencije policijskih službenika zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira, 21-godišnji T.P. i 25-godišnji T.Š. su vrijeđali i omalovažavali policajce te na njih nasrnuli staklenom bocom i metalnom šipkom.

Policajci su na teren izašli nakonn dojave, ali ih je, čim su ušli u dvorište, uvredama "dočekao" T.P. sa skalpelom u ruci. Ubrzo je došlo do hrvanja, jer se agresivni mladić odupirao policajcima, a onda se u "zabavu" uključio i T.Š. S balkona je, držeći bocu u ruci, prijetio policajcima da će ih ubiti, a kada se pojavio ispred kuće u ruci je držao metalnu šipku kojom je razbio automobil jednog od gostiju na bućnoj kućnoj zabavi.

Kada je krenuo prema policajcima, jedan od njih je, nakon povika upozorenja da se zaustavi, izvadio službeni pištolj i jednom pucao u zrak. Agresivni se dvojac tek tada smirio.

Oba izgrednika koja su bila pod utjecajem alkohola, jedan je imao 0,9, a drugi o,1 promila alkohola u krvi, privedena su u službene prostorije policije gdje je nad njima zavedeno kriminalističko istraživanje zbog prijetnje i prisile prema službenoj osobi. Iz policije kažu da je riječ o njihovim starim znancima koji su i dosada imali prekršajna i kaznena djela s elementima nasilja.

20. travanj 2024 09:04