StoryEditorOCM
KalelargaZNAKOVITE RIJEČI

Branko Dukić: morat ćemo se učiti novijoj demokraciji, da ćemo zajednički donositi odluke, kako u Gradskom vijeću, vjerujem i u Gradskoj upravi!

Piše Mišel Kalajžić
20. svibnja 2021. - 19:46

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravio je večeras u Zadru kako bi podržao kandidate HDZ-a u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Zadra i župana Zadarske županije, te načelnike i gradonačelnike još nekoliko mjesta na zadarskom području.

- Čestitam svima na rezultatima u prvom krugu koji su bili izrazito uvjerljivi kao što je to i tradicija ovdje u Zadarskoj županiji. Uvjeren sam da će naš kandidat za župana Božidar Longin obnoviti svoj mandat iduću nedjelju i voditi županiju i u iduće četiri godine. Čestitam također na sjajnom rezultatu i Branku Dukiću, gradonačelniku Zadra, siguran sam da će mu Zadrani za desetak dana dati ponovno povjerenje i vjerujem da je svojim brojnim aktivnostima u protekle četiri godine zaslužio novi mandat i s postignućima i s programom i vizijom za razvoj Zadra u budućnosti, kao liječnik i kao gradonačelnik, društven čovjek kojega ljudi vole ovdje u Zadru. Želim uspjeh i našim ostalim kandidatima u zadarskoj županiji, a zahvaljujem i Božidaru Kalmeti koji niz godina vodi zadarski HDZ – rekao je Plenković.

Naglasio je da je reformom lokalne samouprave Zadarskoj županiji, gradovima i općinama dano 36 posto prihoda više nego prije reforme 2017. godine, do sada je ugovoreno 3 milijarde i 360 milijuna kuna vrijednih projekata koji se financiraju sredstvima EU, a istaknuo je i važnost činjenice što je Šime Erlić državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja koji radi na novom planu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje 2021-2027 kao poluge snažnog ekonomskog razvoja idućih godina. U Covid krizi osigurano je 360 milijuna kuna za 25 tisuća radnika u Zadarskoj županiji, što znači da je Vlada snažno stala iza Zadarske županije.

- Dobro stojimo i s planom procjepljivanja, plan Vlade je da se cijepe svi djelatnici u turizmu i uslužnim djelatnostima kako bi poslali poruku i iz ove županije gdje je turizam jedan od motora ekonomskog razvoja da je boravak u Hrvatskoj siguran. Linearni akcelerator doći će u Zadar i na taj način pomoći ćemo tretman svima kojima bude potreban – zaključio je Plenković i pozvao građane da daju svoj glas kandidatima HDZ-a.

Prije njega, novinarima se obratio i Božidar Kalmeta koji je istaknuo kako Zadar ne smije stati s razvojem, što bi se dogodilo da vlast osvoje protukandidati, te da su Vlada i premijer Plenković kontinuirano podupirali razvoj Zadra.

Znakovite riječi s obzirom na situaciju u sastavu Gradskog vijeća uputio je Branko Dukić:

- I dalje sam favorit, ali unatoč tome u mom programu ima puno novina, pogotovo onih koji se tiču uključivanja građana u donošenje odluka. I dalje ćemo biti prvaci EU fondova, dovest ćemo linerani akcelerator zajedno s naporima Vlade, a mi ćemo se učiti i novijoj demokraciji odnosno da ćemo zajednički, na drugačiji način, donositi odluke, kako u Gradskom vijeću, vjerujem i u Gradskoj upravi i ja to naravno to vidim kao priliku i jednu da šansu da ovaj grad i dalje ide naprijed i vjerujem da hoće – kazao je gradonačelnik Dukić.

Župan Longin izrazio je uvjerenje u svoju pobjedu u drugom krugu.

23. travanj 2024 23:57