StoryEditor
KalelargaREAGIRANJE

Branko Dukić: "Ne mogu shvatiti da se tako olako igramo sa zdravljem i životima sebe i najbližih!

Piše Zadarski.hr
2. travnja 2020. - 15:49
Jure Mišković/Hanza media

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš danas izrazio oštru kritiku pojedinim pripadnicima zadarske mladeži, za koje je rekao da se okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i druže reagirao je i gradonačelnik Zadra Branko Dukić. 

- Nikada dosta upozorenja i pozivanja na poštivanje mjera prevencije i zaustavljanja širenja koronavirusa. Danas smo zbog neodgovornog i sebičnog ponašanja pojedinaca vidjeli što se nikako NE SMIJE - okupljati u zatvorenim ugostiteljskim objektima.

Svakim rizičnim ponašanjem i kršenjem mjera kojih se pridržava čitava Hrvatska takvi pojedinci prije svega ugrožavaju svoje i zdravlje svojih bližnjih. Razumijem sve kojima je teško biti na zatvorenom, nisam u cijelom životu proveo ovoliko doma koliko posljednjih tjedana, ali ne mogu shvatiti da se tako olako igramo sa zdravljem i životima sebe i najbližih. Koja god država i koji god grad je pokušao sa taktikom "neće mene" završio je u katastrofi. Mladi su internetski pismeni, mogu vidjeti slike i vijesti iz Italije. Nek nazovu svoje prijatelje u Milanu ili Bergamu. Nemojmo se igrati s ovim - naveo je gradonačelnik u priopćenju.

21. lipanj 2021 00:37