StoryEditorOCM
KalelargaJOŠ JEDAN MANDAT

Branko Kutija je "novi-stari" ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije. Jednostavno nije imao konkurenciju...

Piše I. I.
6. ožujka 2024. - 19:11

Branko Kutija je novi stari ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC) Zadarske županije. Odluku o još jednom mandatu Kutije u ponedjeljak je donijelo Upravno vijeće na čelu s predsjednikom Željkom Dilberom

Natječaj za ravnateljsku poziciju bio je raspisan 21. veljače, na rok od osam dana, a na natječaj je pristigla samo jedna prijava, ona aktualnog ravnatelja. 

- Upravno vijeće sastalo se u ponedjeljak i donijelo odluku o tome da će Branko Kutija nastaviti rukovoditi tvrtkom. Na natječaj je pristigla samo jedna prijava koju je Upravno vijeće pregledalo te je ustanovilo da zadovoljava sve uvjete natječaja i imenovalo aktualnog ravnatelja za još jedan mandat na čelu ŽUC-a, potvrdio nam je Dilber. 

Ovo je Kutiji drugi mandat na čelu ŽUC-a. Prvi put je čelnim čovjekom ŽUC-a imenovan 2020. godine i to nakon što je godinu prije imenovanja bio vršitelj dužnosti ravnatelja. 

Podsjetimo kako je zbog zaposlenja Kutije u ŽUC-u Visoki upravni sud RH 2021. godine donio pravomoćnu odluku, kako je prilikom njegovog zaposlenja bilo sukoba interesa. Sud je utvrdio kako je Kutija prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer se u ŽUC-u zaposlio prije nego što je istekao rok od godinu dana od odlaska s dužnosti gradonačelnika, odnosno sedam mjeseci nakon što je prestao biti prvi čovjek Benkovca. 

26. travanj 2024 04:26