StoryEditorOCM
KalelargaNE ŽELE RISKIRATI

Britanska aviokompanija ukida sve trenutno aktivne linije prema zadarskoj zračnoj luci

Piše Cro Aviation
25. kolovoza 2021. - 12:02

Britanska kompanija EasyJet će u prvim danima rujna obustaviti promet na čak 17 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, što je svojevrsno razočaranje s obzirom na to da je ovaj poznati britanski niskotarifni avioprijevoznik prema Hrvatskoj imao veći broj linija još u listopadu 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije, javlja Croatian Aviation.

Na početku sljedećeg mjeseca kompanija će prestati prometovati na brojnim sezonskim linijama prema hrvatskim zračnim lukama, uključujući i sve trenutno aktivne linije prema Zračnoj luci Zadar. Iz Amsterdama posljednji let će biti 5. rujna, iz Basela 4. rujna, dok iz Berlina i Londona posljednji avion leti već u kolovozu: 28., odnosno 31. kolovoza.

Jasno je da kompanija ne želi riskirati pa je iz tog razloga ostavila aktivne samo one linije na koje može gotovo sigurno računati, na kojima je popunjenost odlična čak i u ovo neizvjesno vrijeme.

EasyJet će kroz cijeli rujan imati 19 aktivnih međunarodnih linija prema tri hrvatske zračne luke: Puli, Splitu i Dubrovniku.

05. svibanj 2024 08:37