StoryEditorOCM
KalelargaPOSEBNA PRAVILA

Brojke u županiji ne jenjavaju, a Zadarska nadbiskupija ne odustaje od pričesti. Odgodili su samo krizme za kraj svibnja i početak lipnja...

Piše Zadarski.hr
22. travnja 2021. - 17:52

Unatoč pogoršanju epidemiološke situacije i velikom broju novozaraženih od koronavirusa, Zadarska nadbiskupija je odlučila da će se podjele Prve pričesti održavati u skladu s epidemiološkim mjerama. Krizme su odgođene za održavanje krajem svibnja, odnosno lipnja, ako to tada epidemiološka situacija bude dopustila.

Uz obavijest o odgodi krizme, zadarski nadbiskup Želimir Puljić župnicima je poručio da na obredu krizme po mogućnosti budu samo krizmanici, kumovi i roditelji kako bi se poštivalo zdravstvene mjere, te savjetovao da ostali vjernici pođu na neku drugu misu.
- Vrlo važno je savjetovati roditelje i kumove neka u ovim okolnostima budu skromni što se tiče obiteljskog slavlja. Neka ne zovu rodbinu i prijatelje za tu prigodu osim kumova. Ako ima veći broj pričesnika, župnici mogu to učiniti u dva navrata. Njihovim roditeljima treba također savjetovati skromnost kod obiteljskoga slavlja i neka ne zovu rodbinu i prijatelje za tu prigodu, poručio je zadarski nadbiskup.

25. travanj 2024 14:08