StoryEditorOCM
KalelargaBISERI IZ BILTENA

Čak 15 prometnih nesreća dogodilo se ovog tjedna na zadarskom području, policija je izdvojila najgore vozače i crne rekordere

Piše Zadarski.hr
25. ožujka 2022. - 17:06

U proteklom tjednu na području Policijske uprave zadarske dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže te su dvije osobe lakše ozlijeđene.

U tom vremenu na području Zadra i okolice policija je u prometu evidentirala počinjenje prekršaja više vozača. Izdvajamo dvojicu vozača koji su zbog počinjenih prekršaja uz Optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U Zadru u Zagrebačkoj ulici policija je utorak, 22. ožujka u 23.50 sati zaustavila 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, kada je osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka, upravljao pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg  i s nevažećom vozačkom dozvolom.

Noćas, oko 00.45 sati u Biogradu, prilikom kontrole prometa u Ulici Šetalište kneza Branimira, policija je zaustavila 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg.

Oba vozača su isključena iz prometa te smještena u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega su uz optužni prijedlog prepraćeni na nadležni sud.

Nadalje, tijekom kontrole prometa u navedenom vremenskom periodu prekršajno je sankcioniran i vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i droga, kao i vozač koji se kretao jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.

Naime, u srijedu, 24. ožujka u 20.55 sati u Gračacu u Ulici Nikole Tesle policijski službenici su zaustavili osobno vozilo Volkswagen sisačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 21-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,76 g/kg te pod utjecajem droga. Vozač je uhićen te doveden u službene prostorije policije. Nadalje, zbog uočenih nedostataka na vozilu, obavljen je izvanredni tehnički pregled vozila kojom prilikom su na vozilu utvrđeni nedostatci te su mu registarske oznake oduzete.

Također, u srijedu u 15.40 sati u Ulici Nikole Šopa u Zadru policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka  s kojim je u jednosmjernoj ulici, u zabranjenom smjeru upravljao 49-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,45 g/kg te s vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja. Također je utvrđeno kako nije koristio sigurnosni pojas.

25. travanj 2024 05:09