StoryEditorOCM
KalelargaTRIJEZNE SE U ĆELIJI

Čak tri vozača iz Zadra i jedan iz Benkovca završili u zatvoru zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a kod 50-godišnjaka izmjereno 3,12 promila!

Piše B.S.
23. lipnja 2023. - 18:11

Čak četiri vozača od 21. do 23 lipnja završila su u zadarskom Zatvoru zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a najviše promila izmjereno je kod 50-godišnjaka.

U srijedu, 21. lipnja u 14 sati u Ulici 72. Bojne Vojne policije u Zadru, 34-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću upravljajući automobilom zadarskih registracija, pod utjecajem 2,20 promila.

Zbog neprilagođene brzine, a nailaskom na zaustavljenu kolonu vozila koja je bila zaustavljena radi svjetlosnih prometnih znakova na prometnoj traci kojom se kretao, udario je u stražnji dio automobila zadarskih oznaka s kojim je upravljala 32-godišnjakinja, koji je potom udario u automobil ispred kojim je upravljala 37-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog prepraćen je na kazneno-prekršajni odjel

Isti dan, u 18 sati, Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su na autocesti A-1, na području Jasenica zaustavili automobil zadarskih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,26 promila upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog prepraćen je na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda. Određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od 15 dana, te je predan u zatvor u Zadru.

U četvrtak, 22. lipnja u 18 sati u Ulici kralja Tomislava u Benkovcu, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili su kombi vozilo zadarskih oznaka s kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem 2,45 promila alkohola. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do otriježnjenja,

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog prepraćen je na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda. Određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od tri dana, te je predan u zatvor u Zadru.

Noćas, 23. lipnja oko dva sata u Ulici Marka Marulića u Zadru, policijski službenici Interventne jedinice policije zaustavili su automobil njemačkih registracija, kojim je pod utjecajem 3,12 promila alkohola upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin.

Isključen je iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz optužni prijedlog prepraćen je na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda. Određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od 15 dana, te je predan u zatvor u Zadru.

02. svibanj 2024 09:09