StoryEditor
KalelargaPRIOPĆENJE STOŽERA

Čeka se 13 nalaza na koronavirus, ali zbog potresa u Zagrebu institut, trenutno ne obavlja ispitivanja jer su svi zaposlenici morali izaći iz zgrade

Piše Zadarski.hr
22. ožujka 2020. - 11:40
Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije stiglo je priopćenje u kojem govore da se trenutno čeka 13 nalaza na koronavirus koji su poslani na analizu u kliniku za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“.

Zbog novonastale situacije u Zagrebu institut trenutno ne obavlja ispitivanja jer su svi zaposlenici morali izaći iz zgrade. Stanje dvoje zaraženih pacijenata u Općoj bolnici Zadar je stabilno, a u samoizolaciji je 600 ljudi.

Molimo sve stanovnike Zadarske županije da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, da ostanu u svojim domovima ukoliko im nije nužno izlaziti. Zbog snažnog potresa u Zagrebu na našem se području očekuje veći broj ljudi kojima se nalaže da po dolasku ostanu u zatvorenom prostoru, pažljivo slušaju naputke  nacionalnog Stožera civilne zaštite i drže se svih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Apeliramo da se ne širi panika, da ostanete pribrani i putem medija pratite sve upute i informacije. Ukoliko boravite na otvorenom prostoru prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  držite potreban razmak i izbjegavajte biti u blizini većih grupa ljudi, a ukoliko imate zaštitne maske molimo vas da ih koristite.

22. lipanj 2021 20:11