StoryEditorOCM
KalelargaBILO JE I VRIME

Centar za mlade konačno oživljava? Grad nudi urede za simboličnu najamninu

Piše Grad Zadar/Zadarski.hr
10. rujna 2024. - 14:58

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić raspisao je javni natječaj za najam uredskih prostorija u "Centru za mlade," modernom prostoru u koji je uloženo čak šest milijuna eura, no trenutno stoji prazan, što je izazvalo i određene političke reakcije, pa čak i ostavke.

Predmet natječaja obuhvaća osam uredskih prostorija, svaka veličine 37 m², smještenih na prvom katu objekta. Uredi se daju u najam na razdoblje od tri godine, uz minimalnu naknadu od 0,13 EUR/m² mjesečno.

Osim toga, korisnici će biti obvezni plaćati paušalni iznos za režijske troškove u visini od 20 eura mjesečno, što ukupno čini iznos od 25 eura po prostoru.

image
Luka Gerlanc/

Centar za mlade osmišljen je kao središnje mjesto za podršku mladima, pružajući razne aktivnosti i programe, uključujući savjetovališta, info-centar, neformalno obrazovanje, umjetničke radionice, STEM projekte, te urbane sportove i kulturne inicijative.

Programi i projekti koji će se provoditi u Centru trebaju biti usklađeni s prioritetima i strateškim ciljevima Grada Zadra, potičući aktivno građanstvo, volontiranje, održivi razvoj i zaštitu prirode.

S obzirom na to da je Centar bio predmet rasprave zbog njegove neiskorištenosti, grad se ovim natječajem nada oživjeti njegov puni potencijal, a prioritetni prijavitelji su zadarske udruge i umjetničke organizacije s urednim poslovanjem. Rok za prijave je 15 dana, a dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za kulturu i šport.

17. rujan 2024 23:31