StoryEditorOCM
KalelargaPRST GRADONAČELNIKA

Centar za mlade ostario i prije počeka rada! "Zgrada propada i trebamo je što prije staviti u funkciju". Kreće javni poziv za korisnike

Piše Iva Ivanac
19. ožujka 2024. - 17:57

Do kraja tjedna Grad Zadar bi trebao objaviti javni poziv za iskazivanje interesa za prostorima u budućem Centru za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade na Voštarnici.

- Žao mi je što je radna skupina Centra za mlade neslavno završila, pogotovo ako vidimo da se stvari u tom dijelu ispolitizirale po pitanju Vučetića koji je bio glavni mag. Čega se god dotakne, to propadne, kazao je gradonačelnik Branko Dukić dodajući kako zgradu Centra treba odmah staviti u funkciju i prije osnivanja javne ustanove.

- Zgrada Centra propada i trebamo je što prije staviti u funkciju. Centar moramo dati na raspolaganje korisnicima. Moramo uspostaviti sustav održavanja i servisa budućim korisnicima, kazao je Dukić dodajući kako će do kraja ovog tjedna biti objavljen javni poziv zainteresiranim udrugama.

S obzirom na programski profil, prioritet u iskazu interesa za korištenje prostora imaju udruge, ustanove i umjetničke organizacije, subjekti te pojedinci koji kreiraju aktivnosti i programe iz spektra rada s mladima i za mlade te iz kulturno – društvenog spektra.

- Prihvatljivi prijavitelji za dugotrajno korištenje su udruge, ustanove i umjetničke organizacije, a za jednokratno korištenje, a uz navedne i pojedinci te privatni subjekti, kazala je Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport dodajući kako će se Centar moći koristiti kao centar za mlade i kao društveno kulturni centar.

27. travanj 2024 12:41