StoryEditorOCM
KalelargaSINOĆ U ZADRU

Četvorica mladića bokserom pretukla maloljetnika u centru grada! Svjedok: "Da ih nisam zaustavio, tko zna što bi bilo. Ovo je bio pokušaj ubojstva!"

Piše Ivica Nevešćanin
22. travnja 2021. - 21:52
Policija i svjedoci pored napadnutog mladića koji nepomično leži na nogostupu ulice Bana Josipa JelačićaZadarski.hr

- Kad sam vidio kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao vjerovati da se to događa. Zaustavio sam automobil na sred ceste i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbježali su se, a jedan mladić je ostao nepomično ležati na tlu – ispričao nam je svjedok nasilnog incidenta koji se u četvrtak oko 20.10 sati dogodio na nogostupu u ulici Bana Josipa Jelačića, nedaleko dječjeg vrtića Sunce. Naš sugovornik vozio je iz smjera Jazina prema Voštarnici kad je s desne strane ceste primijetio kako četvorica mladića nekoga nemilosrdno tuku. Tvrdi da je jedan od napadača mladića bokserom udarao u glavu s nekoliko snažnih udaraca. Napadači su, dodaje, bili stariji i fizički nadmoćniji, dok je žrtva krhke građe, oko 40 kilograma, u dobi od 14 ili 15 godina. 

image
Zadarski.hr

- Ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Gledam i ne vjeruje da je to moguće u našem gradu. Takvo nasilje, takva okrutnost, a oni su djeca. Zašto se to događa – pita se naš sugovornik koji je na mjestu događaja, dok je stajao pore ozlijeđenog dječaka, dao iskaz policiji.

Policiju je oko 20.15 pozvao jedan od prolaznika koji je također svjedočio bestijalnom napadu četvorice mladića na maloljetnika starog između 14 i 16 godina. Kad smo došli na mjesto događaja dječak je nepomično ležao na lijevom boku, a iznad njega su bili policajci i nekoliko slučajnih prolaznika. Dječak je, prema njihovom kazivanju, bio na putu prema Poluotoku, odnosno Trgu, gdje se trebao naći s ocem, kad su ga zaskočili napadači. Ubrzo je otac došao do ozlijeđenog sina i nije ga napuštao sve do dolaska hitne pomoći.

Čim je došao medicinski tim dječaku su stavili imobilzirajući okovratnik i potom su ga oprezno prebacili na nosila kako bi ga mogli unijeti u kola hitne pomoći.

image
Zadarski.hr

- Ležao je nepomično, ali je bio pri svijesti. Govorio sam s njim, nisam mu dao da se onesvijesti. Lice mu je bilo izranjavano od udaraca. Rekao je da su mu ti isti momci već prije prijetili. Također je rekao imena nekih od njih, odnosno znao je svoje napadače. Jedan od njih je bio plavokos. Zašto su mu prijetili, zašto su ga tako krvnički pretukli, ne znam, ali dječak se nije mogao pomaknuti. Ležao je na boku nepomično, boljela su ga leđa, kao da mu je bila ozlijeđena kralježnica. Pitanje je što su mu napravili –  rekao nam je čovjek koji je rastjerao napadače vidno potresen nesvakidašnjim nasiljem na jednoj od prometnijih gradskih ulica.

- Ne mogu vjerovati da se ovakve stvari događaju u našem gradu. Molim vas pištite o ovome jer ovo je prestrašno – dodao je dok je medicinski tim ozlijeđenog dječaka prenosio u kola Hitne pomoći.

- U 20.16 sati zaprimili smo dojavu građana o fizičkom obračunu više osobe pored Raiffeisen banke u Ulici bana Josipa Jelačića. Više od toga u ovom trenutku ne možemo reći, istraga je u tijeku. Također ne znamo o kakvim se ozljedama radi – kazali su nam iz PU zadarske.

image
Zadarski.hr

Na mjestu događaja okupilo se desetak osoba, među njima je najviše bilo policajaca i slučajnih prolaznika, a ubrzo su se pojavili zapovjednik Prve policijske postaje Elvis Perinčić i policijski inspektori. Od svih zatečenih na mjestu događaja, koji su svjedočili događaju, policija je uzela iskaze i nastavila provoditi očevid.

- On je dijete. Dijete koje nema 40 kila. Pretukli su ga krvnički, brutalno. Da nisam slučajno prošao, što bi s njim bilo? Ubili bi ga s tim bokserom. Kad četvorica nekoga tako zaskoče, a rukama imaju bokser, to ne može biti nesreća. To nije spontano, to je osmišljeno i pripremano, to je za mene pokušaj ubojstva – kaže naš sugovornik nakon što je cijeli događaj detaljno ispričao policiji.

image
Zadarski.hr

04. lipanj 2023 01:55