StoryEditorOCM
KalelargaPETERO ZARAŽENIH?

Četvrti zaraženi je Zadranin koji je došao iz Turske, a peti je granični: liječnici ni nakon dva testiranja ne znaju ima li korona virus!

Piše Ivica Nevešćanin
23. ožujka 2020. - 11:23

Četvrta osoba pozitivna na korona virus u Zadarskoj županiji je 63-godišnji muškarac iz Zadra. On se u subotu vratio iz Turske, putovao je avionom iz Istanbula, i odmah po dolasku u grad otišao je u samoizolaciju. Prije toga se testirao. Kad su rezultati u nedjelju potvrdili da je pozitivan na virus, od ponedjeljka je na odjelu zadarske bolnice za osobe zaražene COVID-om.

U Zadru se u samoizolaciji trenutno nalazi 617 osoba, a za 161 osoba je završio zdravstveni nadzor. U nedjelju je 13 novih osoba testirano na virus, od toga su dvije bile pozitivne, a za pet se još čekaju rezultati jer je zbog potresa u Zagrebu u bolnici Fran Mihaljević, gdje se inače obavljaju testiranja, bilo problema u radu.

U Zadru je dosad testirano 49 osoba, a kod četiri je otkriveno prisutnost virusa. Jedna je osoba granična jer nakon dva testiranja liječnici nisu sto posto sigurni da je zaražen, kazao je ravnatelj bolnice Željko Čulina. Ta se osoba nalazi u samoizolaciji, a dolazi iz sredine u kojoj je bilo zaraženih osoba. Do ponedjeljka u 16 sati trebali bi dobiti potvrdu je li i on zaražen ili ne.

20. travanj 2024 10:53