StoryEditorOCM
KalelargaUPOZORENJE

Cijela Dalmacija u ‘narančastom‘, bura stvara velike probleme u prometu: Dalmatina je i dalje zatvorena na dionici pod Velebitom!

Piše Dalmacija SD
22. veljače 2022. - 12:28

Zbog olujne bure za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Dionica Dalmatine između čvorova Maslenica i Posedarje, odnosno preko novog Masleničkog mosta, otvorena je samo za osobna vozila. Zbog toga se vozačima preporučava obilazak državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, a samo za osobna vozila i državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački, te Paškim mostom.

Za sve skupine vozila zbog bure i prevrnutog teretnog vozila zatvoren je i most dr. Franja Tuđmana na ulazu u Dubrovnik, pa je preporučeni obilazak starim dijelom Magistrale kroz Rijeku dubrovačku.

Prema prvim neslužbenim informacijama, vozač kamiona zaputio se preko mosta prije zabrane prometovanja, ali je zbog jake bure zastao, nakon čega je vjetar 'gurnuo' vozilo na ogradu. Srećom, nitko nije ozlijeđen. 

Na podvelebitskom dijelu Jadranske magistrale između Senja i Karlobaga, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (prva skupina vozila), a na dionici Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (prvu i drugu skupinu vozila).

O snazi bure dovoljno govori podatak Državnog hidrometeorološkog zavoda koji je cijelu Dalmaciju "obojio u narančasto", što predstavlja potencijalno opasne vremenske prilike, a podvelebitski dio Zadarske županije dodatno i u najopasniju, crvenu boju.

image
Screenshot/DHMZ
02. svibanj 2024 07:08