StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: SANACIJA LUKA

"Čim padnu malo veće kiše, centar Sukošana pliva. Koliko je još naselja pod vodom nakon rekonstrukcija u koje je uloženo 250 milijuna kuna?"

Piše L.B.
29. studenog 2022. - 19:52

- Projekt sanacije obalnog pojasa u Sukošanu, gdje se sanira obalni zid dužine 432 metra, te gradi mul dužine 12 metara, sveukupne vrijednosti 10 milijuna kuna, izvodio se sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, uz operativnu podršku Općine Sukošan. U proteklih pet godina, prema pisanju medija, uloženo je više od 250 milijuna kuna u sanaciju luka i lučica u Zadarskoj županiji. Uzima li se u obzir porast razine mora pri rekonstrukciji obalnog pojasa, s obzirom da su se već događali plimni valovi? - pitala je u utorak na Županijskoj skupštini vijećnica Helena Mikulandra (SDP), podsjetivši da je najveći plimni val bio 2017., kada je nekoliko općina poplavilo, uz veliku materijalnu štetu.

- Čim padnu malo veće kiše, poklope se mijene Sunca i Mjeseca, centar Sukošana pliva. Je li ovo odgovornost Ministarstva, Lučke uprave i Županije, ili izvođača radova? Koliko je još naselja pod vodom nakon rekonstrukcija u koje je uloženo 250 milijuna kuna, te kako mislite riješiti problem poplavljivanja obalnog pojasa - upitala je na Aktualnom satu Mikulandra, pokazujući fotografije poplavljenog Sukošana.

u svom odgovoru župan Božidar Longin je kazao da ne zna zašto je to tako.

- Projektanti su isti kao za luku u Dragama, gdje su nakon plimnog vala dobili pohvale za svoj rad. Zatražit ćemo odgovor od Lučke uprave - rekao je župan.

image

Plimni val u Sukošanu

image

Plimni val u Sukošanu

image

Plimni val u Sukošanu

05. svibanj 2024 21:36