StoryEditorOCM
KalelargaSKUPLJI ODVOZ SMEĆA

Čistoća Zadar: cijene će vjerojatno skočiti jer gorivo ide gore, ali najviše zbog novog Zakona o gospodarenju otpadom

Piše Mišel Kalajžić
16. veljače 2022. - 22:09

Hoće li poskupjeti usluge odvoza otpada za domaćinstva i gospodarstvo, pitali smo Ivana Johna Krstičevića, direktora Čistoće Zadar.

- Odluka o poskupljenju razmatra se u zadarskoj gradskoj upravi. Nije to nešto što je naša volja, bi li ili ne bi li. Moramo donijeti odluku, ali živimo u vremenu u kakvom živimo, pa je onda manje-više sve jasno. Ja ne mogu biti konkretan jer ne mogu donijeti tu odluku sam i ne mogu onda i ništa preciznije reći. Radi se o tome da mi moramo zadržati razinu usluge kakva je sad i da Čistoća kao tvrtka posluje pozitivno. Ako dođe do poskupljenja, glavni razlozi za to bit će novi Zakon o gospodarenju otpadom i cijene goriva, maziva, rezervnih dijelova... Sve je pošlo gore, ali najveći razlog je novi Zakon o gospodarenju otpadom – kaže direktor Krstičević.

Nije nam mogao reći koliko bi u postotku poskupile usluge u odnosu na sadašnje cijene.

- Ne možemo izlaziti s nekakvim proizvoljnim cijenama dok se to ne razmotri u gradskoj upravi. Vjerojatno ćete dobiti slične odgovore i od drugih kolega u Dalmaciji. Nitko od nas nije „Coperfield”. Mislim da je najbitnije da naše poslovanje bude na zadovoljstvo svih. Niti smo mi sretni ako to ode u nebo posupljenjem, niti smo sretni da to bude za nula kuna. Moramo svi zajedno naći neku mjeru – ističe direktor Čistoće.

Trenutna prosječna cijena usluga Čistoće za jednu prosječnu zadarsku četveročlanu obitelj iznosi oko 50 kuna bez pdv-a, ali radi se o cijenama po starim zakonskim odredbama. Odluka o poskupljenju trebala bi vrlo brzo izići na javno savjetovanje koje traje 30 dana, nakon čega ide na usvajanje na Gradsko vijeće Zadra koje donosi konačnu odluku.

26. travanj 2024 22:43