StoryEditorOCM
KalelargaŠTO SE DOGAĐA?

Čitatelji pitaju: je li ovo nagovještaj početka radova na izgradnji luksuznog hotela na Kolovarama?

Piše Zadarski.hr
22. listopada 2023. - 21:35

- Što se ovo događa, što ovaj bager ovdje radi - zovu nas čitatelji i šalju fotografije neobičnog stoja ispred bivše zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama.

"Bager" na slici izgleda kao prijenosni stroj za bušenje bunara, a da mu je namjena uistinu neko bušenje, ukazuje i činjenica da je pneumatski šiljak na prednjem dijelu zabijen u tlo, odnosno da je već počeo bušiti.

O čemu se točno radi, u nedjelju poslijepodne nismo mogli provjeriti, no situacija sa slike sugerira mogućnost da su počeli istražni radovi za potrebe izgradnje hotela na Kolovarama. Ovakve slike prethode iskopu odnosno dolasku teške mehanizacije. Ovakvim radovima, kažu nam građevinari, obično se ispituje kvaliteta podloge, odnosno dubina nasipa ili dubina čvrste podloge ("kamena živca"), do koje treba kopati kako bi se osigurali temelji za podzemne etaže. Kako je u blizini more, nije isključeno da već nakon nekoliko metara bušilica "zaroni". Ali i da jest tako, nigdje nema table s oznakom gradilišta i početka radova, niti je radni stroj ograđen, kažu naši čitetalji.

image

Radovi ispred bivše zgrade ZJZ-a na Kolovarama

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Staru zgradu Zavoda za javno zdravstvo Županija je prije tri godine iz trećeg pokušaja prodala za 22.334.455,99 kuna. Kupac je bila tvrtka Eko Zadar Dva, registrirana za eko proizvodnju električne energije, u vlasništvu Iljka Ćurića, zeta Ante Ćurkovića, bivšeg HEP-ov direktora Sektora za strategiju, investicije i korporativni razvoj i člana Nadzornog odbora Dalekovoda, u javnosti poznatog i kao “hrvatski kralj vjetra”, koji je u vjetroparkove u zadarskoj županiji i diljem Hrvatske uložio više stotina milijuna eura.

Znači li to uistinu i početak radova na pretvaranju derutne zgrade u luksuzni butik hotel, teško je zaključiti, no naredni će dani sigurno otkriti što se na Kolovarama događa...

27. travanj 2024 23:01