StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ‘OLUJE‘

Članovi obitelji poginulih, udruge SJP „Poskoci“ te izaslanstva PU zadarske obilježit će 25. godišnjicu pogibije pokojnog Marka Vulića

Piše PU zadarska
7. kolovoza 2020. - 15:05

Pokojni Marko Vulić (1969.) bio je pripadnik pričuvnog sastava Specijalne jedinice PU zadarske. Do svoje pogibije aktivno je sudjelovao u obrani suverniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Dana 7. kolovoza 1995. godine, po povratku s bojišta iz oslobodilačke vojno-redarstvene akcije „Oluja“, prilikom sortiranja minsko-eksplozivnih sredstava u cilju njihova deaktiviranja, Marko je smrtno stradao od eksplozije ručne bombe M 75 modificirane u minu iznenađenja.

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci“ te izaslanstva Policijske uprave zadarske, danas će se obilježiti 25. godišnjica pogibije pokojnog Marka Vulića, poganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Spomen sobi u PC „Franko Lisica“, kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Loretske u Arbanasima.

U sjećanje na hrabrost i žrtvu poginulog hrvatskog redarstvenika koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine, dvorana za sastanke Interventne jedinice policije PU zadarske, na adresi Zadar, Ulica bana Josipa Jelačića 30, nositi će ime Marko Vulić. 

17. travanj 2024 17:46