StoryEditorOCM
KalelargaLET U PRAZNO

Croatia Airlines od 18. svibnja ponovno leti između Zadra i Zagreba. Ryanair odgodio svoju ljetnu bazu za iduću godinu!

Piše AVŠ
27. travnja 2020. - 19:06

Nakon što je donesena odluka da se 11. svibnja ponovno uspostavi domaći zračni promet, Croatia Airlines stavila je u prodaju karte za liniju Zagreb - Zadar - Pula i to od 18. svibnja.

Tjedan dana ranije, nakon jednomjesečne pauze, bit će uvedeni letovi na relaciji između Splita i Zagreba te između Dubrovnika i Zagreba, a karte za te letove u prodaju su puštene jučer.

Do tada, dok ne dođe do uspostave letova, na zadarskom aerodromu i dalje radi samo hladni pogon odnosno dežurstvo u tri smjene na kojemu su se izmjenjuju tri jadranske zračne luke: Pula, Zadar i Split. Svaka od njih otvorena je u jednoj smjeni kako bi zagrebačka zračna luka imala alteraciju.

- Zračna luka Zadar je cijelo vrijeme otvorena, dežurna služba radi u slučaju potrebe slijetanja zrakoplova na izvanrednoj liniji, međutim, do sada nismo imali takav slučaj - kaže glasnogovornik zadarskog aerodroma Nikola Barać.

O bilo kakvim predviđanjima za sezonu koja je trebala biti rekordna, trenutno je teško govoriti. Službene brojke govore kako se Zračna luka Zadar u ožujku s gotovo 2900 putnika uspjela 'izboriti' za relativno manji pad prometa putnika u odnosu na druge zračne luke, pa bilježi smanjenje od 51 posto u odnosu na lanjski ožujak.

Sredinom ožujka najveći prijevoznik na Zemuniku, irski Ryanair, potvrdio je kako je njihova zadarska ljetna baza, kojom bi Laudamotion trebao upravljati u ime Ryanaira, odgođena do ljeta 2021. godine. U toj bazi osam su mjeseci trebala biti stacionirana tri zrakoplova s osobljem.

24. travanj 2024 11:06