StoryEditorOCM
KalelargaBUDITE OPREZNI

Čulina demantirao Dukića vezano uz iznos novaca koji je bolnica prikupila, upozorio i na pojedince koji prikupljaju novac za OB Zadar

Piše Iva Ivanac
1. travnja 2020. - 00:20

Iako je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić izjavio da je bolnica uz pomoć donacija za borbu protiv širenja koronavirusa prikupila 3,2 milijuna kuna, iznos te cifre demantirao je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Bitno je naglasiti kako je uz 2,7 milijuna kuna bolnici donirano medicinske opreme u jednakoj vrijednosti tako da ukupne donacije građana prema OB Zadar iznose pet milijuna kuna.  

- Do sada smo prikupili 2,7 milijuna kuna, a ne znam odakle gradonačelniku iznos od 3,2 milijuna kuna. U utorak smo s Gradom potpisali ugovor o donaciji vrijednoj milijun kuna za kupnju respiratora za OB Zadar, kazao je ravnatelj Čulina zahvaljujući svim ljudima koji su pomogli opremom ili donirali sredstva kako bi sve osobe pozitivne na koronavirus bile zbrinute. 

Ravnatelj Čulina dodao je kako bolnica nema veze s pojedincima koji novac za OB Zadar prikupljaju preko društvenih mreža, te da svi oni koji žele donirati budu oprezni. 

- Mi smo na službenim stranicama objavili broj računa, ali što se tiče objava na društvenim mrežama, njih nismo potencirali i nemamo veze s njima. Svi oni koje žele donirati sredstva mogu to osobno napraviti putem računa koji je objavljen na službenim stranicama bolnice, upozorio je ravnatelj Čulina.  

03. svibanj 2024 02:44