StoryEditorOCM
KalelargaNOVA PROMJENA

Dado Burčul podnio ostavku na mjesto u Nadzornom odboru KK Zadra, na njegovo mjesto HDZ će predložiti Davora Karlovića

Piše Predrag Opačić
31. ožujka 2022. - 11:54

Damir Dado Burčul je u utorak popodne podnio ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar. Predsjednik HDZ-ovog Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Zadra nam je potvrdio tu informaciju s Palma de Mallorce gdje se nalazi kao fizioterapeut jedriličara Šime i Mihovila Fantele.

- Točno je. Ali, to ne znači da HDZ u Nadzornom odboru neće imati svog predstavnika, kaže Burčul i podsjeća na kronologiju iz koje bi se moglo zaključiti čime je motiviran njegov odlazak iz Nadzornog odbora.

Burčul je u nekoliko navrata o zbivanjima u KK Zadru izlazio u javnost s vlastitim stavovima koji su povremeno bili jako disonantni u odnosu na politiku i odluke gradonačelnika Branka Dukića - usprotivio se svojedobnoj Dukićevoj odluci da Nadzorni odbor sastavi bez predstavnika lokalne politike. Burčul je tada zastupao stav da politika mora biti unutra sve dok je Grad Zadar većinski vlasnik Košarkaškog kluba Zadar, pa se, kada je Dukićeva odluka korigirana, upravo Burčul našao u Nadzornom odboru kao "predstavnik" HDZ-a, dok su Enio Meštrović i Ante Rubeša "zastupali" opoziciju.

Burčul podsjeća da se na sjednici Nadzornog odbora suglasio s prijedlogom da Grad Zadar bude jamac za kredit od 3,7 milijuna kuna kojega bi uzeo KK Zadar, ali je na Gradskom vijeću taj prijedlog skinut s dnevnog reda, što je Burčulu očito zasmetalo. Osim toga, sada već bivši član Nadzornog odbora navodi kako je prezauzet svojim drugim političkim zaduženjima, ali i privatnim obvezama.

Umjesto njega, u HDZ-u su odlučili u Nadzorni odbor KK Zadra predložiti svog gradskog vijećnika Davora Karlovića, što bi se trebalo dogoditi pred Skupštinu koja se ubrzo očekuje.

25. travanj 2024 13:19