StoryEditorOCM
KalelargaNA GROBLJU BELAFUŽA

Danas je u Zadru pokopana Ivanka Hrnjak, žena čiji su identitet "Nasadi" zamijenili s drugom pokojnicom. "Potvrdio sam, to je moja majka"

Piše AVŠ
22. siječnja 2021. - 15:27

Na zadarskom groblju Belafuža u petak, u podne, pokopana je 86-godišnja Ivanka Hrnjak, žena čiji su identitet zamijenili u komunalnom poduzeću “Nasadi” i sahranili je dan ranije, u tuđoj grobnici u Salima na Dugom otoku. Nakon što je otkriveno što se dogodilo, njezino tijelo je u četvrtak poslijepodne ekshumirano te prevezeno u Zadar gdje je sin Branko obavio identifikaciju.

- Mogu potvrditi je to moja majka, koju sada konačno mogu pokopati u miru. Iz “Nasada” su mi, zbog onoga što su napravili, ponudili nekakve popuste za plaćanje pogreba, ali meni to ne treba niti to želim. Ljudsko dostojanstvo nema cijene - kazao nam je Branko Hrnjak.

image
Luka Gerlanc

Ivanka Hrnjak preminula je u ponedjeljak u svom domu od srčanog zastoja, a na dan pogreba, koji je trebao biti u četvrtak, iz “Nasada” su nazvali njezinog sina i rekli kako su mu majku zbog pogreške i zamjene identiteta sahranili izvan Zadra. Kasnije je saznao da mu je majka u Salima, i to nakon što je u zadarskoj mrtvačnici morao identificirati tijelo nepoznate žene s kojom su zamijenili Ivanku Hrnjak.

Zbog ove strašne priče, koju je u petak objavila “Slobodna Dalmacija”, direktor “Nasada” Josip Krnčević priznao je pogrešku i javno se ispričao objema obiteljima.

18. travanj 2024 12:36