StoryEditorOCM
KalelargaVREMENSKA PROGNOZA

Danas se pripremite za ljetnu žegu, temperature će rasti i do 30°C, ali potkraj dana stiže promjena

Piše JL
11. svibnja 2021. - 08:58

Nakon iznadprosječno toplog ponedjeljka, očekuje nas još topliji utorak, kada će se dnevna temperatura penjati do čak ljetnih 30 °C stupnjeva.

No idućih dana očekuje nas povratak kiše i to već u drugom dijelu utorka. Padalina će biti idućih dana povremeno posvuda, pri čemu su gdjekad mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a ne smije se isključiti ni mogućnost olujnog nevremena. Pritom će prevladavati jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, većinom zamjetniji u utorak i vjerojatno petak. Temperatura zraka u utorak će još biti viša od prosječne ovog dijela godine, a u nastavku tjedna niža. Srećom, bez neke velike hladnoće i mraza, poručuju meteorolozi HRT-a.

U Dalmaciji pretežno sunčano uz umjerenu, na sjeveru popodne povećanu naoblaku. U noći stiže jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će umjereno, popodne ponegdje do jako jugo, pa će more biti umjereno valovito. Dnevna temperatura od 24 do 28 °C.

U noći na srijedu kiša će zahvatiti većinu unutrašnjosti. Pritom su mogući i pljuskovi s grmljavinom, osobito u južnim kopnenim predjelima, gdje bi lokalno mogli biti izraženi. Slijedi promjenjivo razdoblje s povremenom kišom i grmljavinom. Ipak, u petak je povećana vjerojatnost za u većini kopnenih krajeva manje kiše, ponegdje i bez nje. Puhat će jugozapadnjak i zapadnjak, a dnevna temperatura biti niža od prosjeka.

I na Jadranu će od srijede biti nestabilno, s povremenim pljuskovima i grmljavinom, koji ponajprije u srijedu lokalno mogu biti izraženi, a u petak je za njih najmanja vjerojatnosti. Puhat će jugo i jugozapadni vjetar, a dnevna temperatura opet će biti niža.

16. travanj 2024 17:28