StoryEditorOCM
KalelargaTEŠTA-TEŠTA

Daniel Radeta proziva predsjednika zadarskog HDZ-a Šimu Erlića da laže: "Nečije obmane direktno su rezultirale tragedijom u perivoju!"

Piše Zadarski.hr
11. srpnja 2022. - 16:50

Gradski vjećnik Daniel Radeta (SDP), kod kojeg je bio odsjeo 20-godišnji Irac koji je u četvrtak preminuo u padu sa zadarskih bedema, proziva državnog tajnika i predsjednika gradskog odbora HDZ-a Šimu Erlića zbog nepostavljenih zaštitnih ograda na spornom dijelu zadarskih bedema. 

U Vladi Andreja Plenkovića sjedi državni tajnik koji je prije četiri godine, nakon još jednog tragičnog pada u neograđenu rupu izjavio "kako je dogovor s konzervatorima postignut i kako kreću s raspisivanjem natječaja za postavljanje ograde".

Četiri godine nakon, 7.7.2022. na istom mjestu u sličnim okolnostima ponavlja se još jedan tragičan događaj s još jednim smrtnim ishodom.

Isti dan saznajemo kako nitko iz Grada Zadra nikada nije tražio od konzervatora suglasnost za postavljanje ograde na dijelu bedema gdje su život izgubile dvije osobe!

Dakle, nečija laž i obmana direktno su rezutirale još jednom tragedijom i izgubljenim životom, a taj netko možda sjedi u Vlada Republike Hrvatske.

Tko je i zašto lagao javnost? Hoće li netko napokon preuzeti odgovornost?

Plenkoviću, koliko još djece treba poginuti zbog nečijih laži i sitnih interesa? Koliko se još tragičnih događaja moramo naslušati i nagledati zbog nečijeg profita?

Komentar smo tražili od Šime Erlića, predsjednik zadarskog HDZ-a, ali do zaključenja teksta njegovu izjavu nismo dobili.

Objavit ćemo je čim stigne.

26. travanj 2024 06:57