StoryEditorOCM
KalelargaPODRŠKA VIJEĆNIKA

Dario Nakić (HDZ) traži od Grada Zadra da se s milijun kuna uključi u "Zraku za život". Dukić obećao: ‘Nadopunit ćemo sve što bude nedostajalo!‘

Piše I. Ivanac
23. ožujka 2021. - 10:37

Gradski vijećnik HDZ-a Dario Nakić na Aktualnom je satu predložio da se i Grad Zadar uključi u akciju kupnje linearnog akceleratora koju je prije devet godina pokrenula Liga protiv raka, a pod nazivom "Zraka za život", zadnja tri mjeseca medijski je promiču Slobodna Dalmacija i portal Zadarski.hr. 

- Priča o potrebi nabave utređaja za zračenje krenula je 2012. godine kada je zadarska bolnica napravila projektnu dokumentaciju za zgradu u kojoj će biti smješten linearni akcelerator, a u ministarstvu zdravstva je 2016. godine ta izgradnja odobrena. I premijer Andrej Plenković je dao obećanje, uključili su se brojni građani i zato im hvala. Moj je prijedlog da se u cijelu akciju uključi i Grad Zadar s milijun kuna za opremanje prostorije, kazao je dr. Nakić. 

- Hvala svima koji su sudjelovali u akciji i svima čestitam. Mogu reći da sam zadovoljan i ushićen zato što nam je premijer obećao linearni akcelerator jer to znači da će naša bolnica polako ali sigurno postati Klinički bolnički centar, kazao je Dukić, Taman kad je trebao iznijeti svoje obećanje započeli su tehnički problemi. Naime, kako se sjednica gradskog vijeća održava online, vijećnici se konstantno hrvaju sa "smetnja u prijenosu".

Ipak, shvatili su da se gradonačelnikovo obećanje nije dobro čulo, pa ga je Dukić odlučio ponoviti. 

- Sve ono što na kraju bude nedostajalo, u vidu opremanja prostorija, ili nečeg drugog, Grad Zadar će nadopuniti, a vjerujem da to nikome neće smetati, zaključio je Dukić.

19. travanj 2024 10:05