StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ŠTO JE PROCURILA VIJEST DA JE PRAVOMOĆNO OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Daruvarac: Neugodno sam iznenađen! Ova je presuda donesena po naredbi nekoga s vrha! Ali neću stati, idem do Strasbourga!

6. lipnja 2019. - 16:35
kovacevic_daruvarac4-131118

- Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje. A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozlijede, na što su i ukazali svi vještaci. Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos, nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo. Neću na ovome stati, nastavit ću pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu – kazao nam je Darko Kovačević zvani Daruvarac nakon što je iz medija doznao da mu je prvostupanjsku presuda na pet godina zatvora, koju mu je u siječnju izrekao sud u Zadru, Županijski sud u Splitu smanjio za jednu godinu.

DJELOMIČNO PRIHVAĆENA ŽALBA 'Slobodna' doznaje: Daruvarcu smanjena kazna za brutalno premlaćivanje i prijetnje mladoj Zadranki; Evo što mu je uzeto kao olakotne okolnosti

Daruvarac i njegov odvjetnik Boris Radman presudu još nisu dobili, kao ni Općinski sud u Zadru, iako je navodno otpravljena iz Splita prije nekoliko dana.   

24. ožujak 2023 07:16