StoryEditorOCM
KalelargaUZ DAN POBJEDE

Delegacija Općine Vir, općinski vijećnici, predstavnici komunalnih tvrtki i ustanova položili su vijenac i upalili svijeće na mjesnom groblju

Piše K. Š.
4. kolovoza 2023. - 17:56

Danas je u prijepodnevnim satima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Općine Vir, virskih komunalnih tvrtki i ustanova položila vijenac te upalila svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu i pale hrvatske branitelje. Kod Središnjeg križa mjesnog virskog groblja načelnik Općine Vir Marino Radović položio je vijenac, dok su tri svijeće u bojama nacionalne trobojnice upalili predsjednik Kluba vijećnika Nezavisne liste Antonio Vučetić, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i direktor poduzeća Vir zaštita Darko Bašić.

Predstavnici Općine Vir bili su u pratnji općinske vijećnice Ivane Radović, pročelnice Upravnog odjela Ureda načelnika Kristine Perić, pročelnice Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Katarine Radović, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Ante Orlića, pročelnice Upravnog odjela za računovodstvo i proračun Paole Žepine, pročelnice Upravnog odjela za lokalne poreze Sanje Čuline, direktora poduzeća Vodovod Vir Hrvoja Bašića i direktora poduzeća Vir održavanje Marka Klanca.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u cijeloj Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Ovom je operacijom izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu, a tim je povodom delegacija Općine Vir, virskog Općinskog vijeća i komunalnih tvrtki još odala počast Viraninu Borisu Krnčeviću, koji je kao hrvatski branitelj svoj život utkao u slobodu hrvatskog naroda.

06. svibanj 2024 01:09