StoryEditorOCM
KalelargaTURISTIČKI BIZNIS

Dinamova legenda na Viru planira graditi zgradu u prvom redu do mora

Piše Gordan Zubčić
17. veljače 2023. - 10:01

Bio je hrvatski nogometni reprezentativac u gotovo svim mlađim selekcijama, u dredu matičnog kluba zabio je samo jedan zgoditak u ukupno 88 nastupa, ali se okrunio naslovom prvaka Lijepe naše i dvama Kupovima.

U HNL-u je nosio dresove niza klubova od pulske Istre do čakovečkog Međimurja, a u inozemstvu se okušao u Francuskoj, Slovačkoj i Sloveniji, gdje je također osvojio naslov nacionalnog prvaka kao član Kopra.

Riječ je o Kristijanu Polovancu, danas 44-godišnjoj ikoni HNL-a, koji se uz trenerski posao, a posljednji angažmani bili su mu u drugoligašima, zagrebačkom Jarunu (gdje je bio pomoćnik Jerku Leki) i nedalekim Sesvetama, bacio i u poduzetničke vode. Poput mnogih (bivših) sportaša, a posebice nogometaša, odlučio se za nekretninski biznis.

image

Kristijan Polovanec bio je pomoćnik Jerku Leki na klupi drugoligaša Jaruna

Ronald Goršić/Cropix

Lokacija je dalmatinska, u pitanju je otok Vir, gdje nekadašnji dinamovac planira graditi zgradu u prvom redu do mora, s ukupno četiri stambene jedinice. S obzirom na lokaciju, nije teško pretpostaviti da će objekt biti namijenjen turizmu i iznajmljivanju.

Na parceli od gotovo 500 četvornih metara, na škoju gdje se izdaje uvjerljivo najviše građevinskih dozvola u cijeloj Hrvatskoj, Polovanec će ostvariti projekt koji mu je izradila jedna ugledna zadarska arhitektonska kuća. Za planiranu izgradnju već je dobio potvrde od svih nadležnih državnih i komunalnih ustanova i tvrtki.

Budući da se kvadrat apartmana i stambenih prostora oko virske plaže Luka, gdje će nekadašnji nogometaš graditi svoj objekt, cijeni najmanje 2500 eura, nije teško pretpostaviti koliko iznosi bi se mogli utržiti od turističkog iznajmljivanja.

28. travanj 2024 01:32