StoryEditorOCM
KalelargaNEOČEKIVANA PROMJENA

Direktor Lučke uprave Zadar Robert Škifić podnio ostavku, Upravno vijeće imenovalo novog privremenog ravnatelja! Iz Lučke uprave stiglo priopćenje

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2022. - 15:15

NOVO Upravno vijeće prihvatilo je ostavku ravnatelja Lučke uprave Zadar Roberta Škifića. Lučku upravu privremeno će voditi Đoni Štambuk, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za komercijalno-operativne poslove i marketing.

O svemu se očitovala i Lučka uprava Zadar, odakle je nešto poslije 15 sati stiglo slijedeće priopćenje:

"Upravno vijeće Lučke uprave Zadar, sukladno odredbi članka 41. Statuta LUZ, prihvatilo je na jutrošnjoj sjednici zahtjev ravnatelja radi sporazumnog raskida Ugovora o radu od 15.09.2021. godine, s datumom 17. veljače 2022. godine.

U svom zahtjevu, ravnatelj je naveo da se niz projekata započetih i/ili preuzetih u važećem mandatu završava ili su pred dovršetkom, te smatra da su glavni ciljevi u razvoju lučke infrastrukture u ovom trenutku ostvareni prema planu. Radovi na tekućim projektima odvijaju se sukladno dinamičkim planovima, međutim, planirane nove, potencijalne projekte Lučke uprave Zadar koji zahtijevaju njegov ostanak do kraja mandata, nije u mogućnosti preuzeti iz osobnih razloga i stečenih uvjeta za punu mirovinu.

Na istoj sjednici prihvaćena je odluka o imenovanju privremenog ravnatelja Lučke uprave Zadar u osobi dosadašnjeg pomoćnika ravnatelja g-dina Đonija Štambuka, te je donijeta i odluka o pokretanju postupka radi raspisivanja javnog natječaja za izbor i imenovanje novog ravnatelja", navedeno je u priopćenju.

RANIJE Očekuje se da će na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar njegov predsjednik,, župan Božidar Longin predložiti vršitelja dužnosti direktora Lučke uprave jer dosadašnji ravnatelj Robert Škifić - podnosi ostavku!

Škifić je na svoj drugi uzastopni mandat izabran prošle godine unatoč tome što je napunio 65 godina, a protukandidat mu je tada bio gradski pročelnik Tomislav Korona.

02. svibanj 2024 01:21