StoryEditorOCM
KalelargaISKLJUČENJE VODE

Direktor zadarskog Vodovoda odgovorio Pupić Bakraču: Organizirao je konferenciju za medije na temu koju uopće ne poznaje!

Piše I.I.
18. listopada 2022. - 21:07

Nakon što su županijski i gradski vijećnici Akcije mladih održali konferenciju vezanu uz isključivanje vode građanima koji ne podmiruju svoje obveze, reagirao je i driketor zadarskog Vodovda, Tomislav Matek.  

- Odluka Ustavnog suda iz 2007. godine odnosila se na odredbe Zakona o komunalnom gospodarstvu i danas više nije primjenjiva jer je doneseno niz novih propisa kojima se uređuje isporuka i obračun vode kao i uvjeti isključenja i prisilne naplate, kazao je Matek dodajući kako Vodovod primjenjuje Zakon o vodama, Zakon o zaštiti potrošača, te Zakon o vodnim uslugama na način kako je to uređeno Općim i tehničkim uvjetima o isporuci vodne usluge javne vodoopskrbe na vodoopskrbnom području Vodovoda koji su javno dostupni na www.vodovod-zadar.hr.

- Dakle, obzirom da Opći i tehnički uvjeti propisuju uvjete za ograničenje ili obustavu isporuke vode (čl. 97. i čl. 102.), kako to Zakon o vodnim uslugama nalaže (čl. 40.), proizlazi i da Vodovod d.o.o. Zadar na zakonit način, po unaprijed propisanim i javno poznatim uvjetima, vrši obustavu isporuke vode. Sve službe, odjeli i sektori Vodovoda d.o.o. Zadar jednako se odnose prema svojim potrošačima - korisnicima neovisno o tome jesu li ili nisu županijski vijećnici, odnosno neovisno o tome koju funkciju obavljaju. Dakle, slijedom svega navedenog jasno je da je gdin. Pupić Bakrać organizirao konferenciju za medije na temu koju uopće ne poznaje, odnosno za koju se nije unaprijed pripremio uzimajući u obzir da su svi naprijed navedeni propisi javno dostupni, zaključuje Matek. 

24. travanj 2024 02:37