StoryEditorOCM
KalelargaPOMOZITE

Djevojčica Ena Škoda iz Povljane ponovno treba našu pomoć! Prošla je već 20 operacija, sada je čeka kontrolni pregled u Švicarskoj

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2023. - 19:12

Djevojčica Ena Škoda, 14-godišnjakinja koja od rođenja boluje od neurofibromatoze tipa 1 i pseudoartroze, bolesti koje ju sprečavaju da se bezbrižno kreće jer kosti koje pucaju jako teško zacijeljuju, nedavno je prošla svoju 20 operaciju.

U švicarskoj bolnici St. Gallen, gdje se liječi zadnjih nekoliko godina, ova djevojčica iz Povljane na otoku Pagu operirana je 28. ožujka. Operacija je bila uspješna, liječnici su u zadovoljni, međutim Ena i dalje ne može stajati bez proteze i fiksatora koje nosi cijeli život.

image

Ena Škoda

/Slobodna Dalmacija

Uskoro je, u kratkom vremenu, pred njom novo putovanje u Švicarsku. Ovoga puta odlazi na kontrolni pregled, a njezina majka Ivana Škoda ponovno moli za pomoć sve ljude dobre volje kako bi mogli osigurati troškove puta, smještaj i lijekove koje ne pokriva HZZO.

image

Ena Škoda

/Slobodna Dalmacija

- HZZO plaća operacije i kontrolne preglede, ali sve druge troškove snosimo sami. Iz mjeseca u mjesec to je za našu obitelj financijski vrlo iscrpljujuće jer radi samo Enin otac, a uz nju imamo još i 11-godišnjeg sina. Ja ne radim jer se brinem za Enu, pogotovo što ove godine nema asistenta, a sada je osmašica koja ispite polaže on-line. Molimo vas pomozite nam na putu Enine želje i ostvarenju njezinog sna da prohoda- poručila je njezina majka Ivana u svom pozivu.

Više o Eni možete vidjeti na facebook stranici: Pomozimo Eni Škoda da prohoda

Pomoći možete na broj računa Enine majke:

Ivana Škoda

HPB banka: 

Iban:HR8223900013211653263

Donacije za Enu Škoda.

Donacije iz inozemstva na devizni račun:

Ivana Škoda

HPB banka:

Iban:HR8223900013211653263

SWIFT/BIC: HPBZHR2X

Donacije za Enu Škoda.

 

image

Ena Škoda

/Slobodna Dalmacija
22. travanj 2024 16:49