StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI SUD

Dobio uvjetnu zatvorsku kaznu na četiri godine: prijetio da neće dignuti ruke od njegove supruge, te da će on i ona umrijeti zajedno...

Piše B. S.
15. srpnja 2024. - 18:12

Zbog dva kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom, na uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom kušnje od četiri godine na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen 54-godišnjak.

Optužnicom se teretio da je 20. svibnja 2022. godine, u Zadru, putem mobitela poslao više prijetećih poruka poznaniku.

U porukama je slao fotografije njegove supruge koja je bila trudna. U cilju da ih ustraši, napisao je da nikada neće dignuti ruke od nje, da joj ne oprašta izdaju, da mu je zabila nož u leđa, te da će on i ona umrijeti zajedno.

Također je naveo da je sve izgubio zbog nje i da će završiti igru koju je započeo. Istoga dana, u popodnevnim satima, telefonski je mu je zaprijetio da će ga zapaliti, doći u Zadar i ubiti nožem njega, njegovu suprugu i djecu.

Oštećenik je naveo da su on i okrivljenik taj dan pričali dva puta, jedan put ujutro kad je ga je okrivljenik nazvao a drugi put popodne kad je on nazvao okrivljenika. Ujutro kad ga je nazvao da mu je prijetio je da će ubiti njega i sina, a kad je on popodne nazvao prijetio je da će zapaliti i ubiti nožem njega, suprugu i njihovu djecu.

Nakon toga je otišao u policiju to prijaviti pri čemu mu je došla nekakva poruka "ne diraj mi djecu" na albanskom jeziku. 

07. rujan 2024 09:55