StoryEditorOCM
KalelargaU ZAGREBU

Dodjeljene zahvalnice suradnicima probacijske službe, među njima i sutkinji zadarskog Županijskog suda

Piše B.S.
5. siječnja 2023. - 15:20

Uprava za zatvorski sustav i probaciju dodijelila je zahvalnice pravnim i fizičkim osobama s kojima su probacijski uredi ostvarili najbolju suradnju u izvršavanju probacijskih poslova, unapređenju rada probacijske službe, promociji rada probacijske službe i njezine društvene prepoznatljivosti.

Probacija je uvjetovana i nadzirana sloboda počinitelja kaznenog djela tijekom koje službenici probacije provode postupke usmjerene na resocijalizaciju osuđenika, smanjenje rizika od počinjenja novog kaznenog djela, te zaštitu društvene zajednice.

Riječ je o radu s počiniteljima kaznenih djela koji svoju sankciju ili njen preostali dio izvršavaju na slobodi.

Zahvalnice su uručili p.o. ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić i načelnik Sektora za probaciju Goran Brkić.

Zahvalnice su uručene predstavnicima 28 pravnih i fizičkih osoba iz različitih sustava od nevladinih organizacija, zdravstvenih ustanova, domova umirovljenika, komunalnih poduzeća, pa do policijskih postaja, sudaca, humanitarnih organizacija te jedinica lokalne samouprave kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na uspješnoj suradnji sa probacijskom službom.

Zahvalnicu je dobila i Dijana Grancarić, kaznena sutkinja Županijskog suda u Zadru nadležna za izvršenja kazne zatvora.

image

Sutkinja Dijana Grancarić

Cropix/
26. travanj 2024 18:23