StoryEditorOCM
KalelargaA NIJE NI KRENULO

Događaj u Kampo Kaštelu počeo intervencijom policije! Župnik ih pozvao zbog vrijeđanja morala građana, a za sve su krive modne lutke s izloga

Piše Zadarski.hr
8. travnja 2023. - 13:01
 Problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, sto je zupnik smatrao neprimjerenim za blagdan Velike subote.  Luka Gerlanc/Cropix

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok,  započeo je poprilično neočekivano: dolaskom policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vrijeđanja morala građana!  

Kako doznajemo, problem je bio u modnim lutkama posuđenima s jednog obližnjeg izloga koje su ispred crkve postavljene kao dio preformansa o kvartu koji je izgubio bitku s komercijalnim turizmom, što je župnik smatrao neprimjerenim za blagdan Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici koji su nakon razgovora s svećenikom, uvrijeđenim vjernicima koji su također zvali policiju te organizatorima okupljanja odlučili sa sobom odvesti jednu golu modnu lutku koja je, ispada na kraju, remetila javni red i mir te vrijeđala moral. Ali, prošla je bez prijave.

- Policija je jutros oko 10 sati zaprimila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja  iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti,  a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila  lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana- kazala nam je glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin dodajući kako je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja "lutka  vraćena odgovornim osobama".

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mjesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i tvrtke ‘Burda Atelier‘.

 

02. svibanj 2024 07:43