StoryEditorOCM
KalelargaUVJETNA KAZNA

Dok je radio u kampu, kućni majstor Amko od Zadrana posuđivao novac ‘za odvjetnika‘: ‘Trebalo mu je za ženu, a imao je i ljubavnicu, pa se pogubio‘

Piše B.S.
22. studenog 2023. - 18:45

Zbog prevare više Zadrana od kojih je posudio novac, na jedinstvenu uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora s rokom kušnje od četiri godine osuđen je 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine zvani Amko.

Od žrtava je, prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO), posuđivao novac od studenoga 2022. do kraja svibnja 2023. godine dok je radio kao kućni majstor u kampu u mjestu Privlaka, navodeći im kako mu je potreban za odvjetnika i kako bi riješio probleme sa suprugom i kćerkama, te da će im ga vratiti u kratkom roku, što mu nije bila namjera,

U njegovu su priču Zadrani povjerovali, te su mu u više navrata predali ukupan iznos od 5.100,00 EUR-a, nakon čega im Amko novac nije vratio, već je 23. svibnja sa suprugom i djecom otišao iz autokampa gdje je živio, te se prestao javljati na njihove pozive.

Na sudu je rekao kako mu je zbog toga žao, te je obećao da se tako nešto više neće ponoviti. Istaknuo je kako su tri mjeseca istražnog zatvora utjecala na njega, te da mu nedostaju supruga i djeca. Zamolio je sud da ga što prije pusti iz istražnog zatvora. 

Jedan od prevarenih Zadrana posvjedočio je kako u niti jednom trenutku nije posumnjao da mu Amko neće vratiti novac jer je sve bilo u redu, dobro je radio i nije imao primjedbi na njega sve dok 23. svibnja nije obaviješten od strane njegovog radnika da se nije pojavio na poslu i da ga nema u kampu.

U više navrata ga je zvao, no mobitel mu je bio isključen pa je na koncu odustao od telefoniranja. Istaknuo je kako mu je poznato da je u kampu boravio sa svojom ženom i troje djece, a da je imao i ljubavnicu koju je upoznao 2022. godine prije početka sezone i jednostavno se u svemu tome ‘pogubio‘.

01. svibanj 2024 06:56