StoryEditorOCM
KalelargaDANAS NA MORE

Dokad ćemo uživati u babljem ljetu? Visoke temperature na Jadranu još par dana, a onda - velika promjena! Pogledajte prognozu za tjedan pred nama

Piše PSD
9. listopada 2022. - 12:46

Svi koji na Jadranu uživaju u blagodatima babljeg ljeta mogu biti mirni, dobro vrijeme će se nastaviti pa mogu uživati u dražima plaža bez kupača, ili u šetnji po suncu u kratkim rukavima.

image

Bablje ljeto ne treba doslovno shvatiti

Ivo Ravlić/Cropix

Danas će na sjevernom Jadranu puhati bura, u podvelebitskom primorju s olujnim udarima. Ona će popodne i navečer oslabiti. Najviše dnevne temperature na Jadranu bit će od od 23 do 26°C. Bablje ljeto se nastavlja te će idući tjedan obilježiti stabilno, djelomice sunčano i suho vrijeme. Početkom tjedna prognoziramo na Jadranu sunčano vrijeme uz slabo jugo. U nastavku tjedna porast dnevne temperature zraka, a sredinom tjedna jugo će jačanjti te su na južnom Jadranu moguće obilnije oborine, prognozira Bojan Lipovšćak za N1 Hrvatska.

image

Temperatura mora je između 19 i 23°C.

Ivo Ravlić/Cropix

Za one koji vrijeme misle iskoristiti za kupanje recimo da je temperatura mora od 19 do 23°C. Prema tome, vrijeme je idealno za kupače i šetače i treba iskorsititi svaki sunčani dan i sat.

image

Lijepo vrijeme odlično ja za sunčanje i održavanje kondicije

Ivo Ravlić/Cropix
25. travanj 2024 06:56