StoryEditorOCM

Donosimo prognozu za cijeli sljedeći tjedan za obalu i kontinent: provjerite do kada će nas poslužiti lijepo vrijeme i visoke temperature

Piše PSD
27. veljače 2021. - 18:55

Kakvo nas vrijeme očekuje u nedjelju?

- U unutrašnjosti djelomice sunčano, a ujutro je ponegdje moguća magla. U noći i ujutro u gorskoj Hrvatskoj uz više oblaka lokalno je moguć slab snijeg. Na Jadranu večinom vedro, na sjeveru ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, a u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare mjestimice olujna bura, u slabljenju u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 11, a na Jadranu 14 i 17 °C - navodi DHMZ.

"Sljedećih dana jutra će na kopnu biti razmjerno svježa, mjestimice s mrazom, a dnevna će temperatura prema sredini tjedna postupno rasti. Pritom će u početku još biti prolazno umjerene naoblake, a od utorka raste vjerojatnost mjestimice za jutarnju maglu.

Ožujak će na Jadranu početi uz sunčano i ugodno toplo vrijeme te umjerenu buru. U srijedu će vjetar biti slab pa će osobito u Dalmaciji rasti vjerojatnost za mjestimičnu maglu i niske oblake.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

A evo i prognoze za naredni tjedan: 

image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
23. travanj 2024 15:43