StoryEditorOCM
KalelargaVIJESTI IZ BOLNICE

Dr. Karuc: Zdravlje napadnutog dječaka je dobro, operativni zahvat nije potreban, a na tijelu nema ozljeda od boksera. Dobit će i psihološku pomoć

Piše Ivica Nevešćanin
24. travnja 2021. - 15:49

- Ozlijeđeni dječak uspješno se oporavlja. Nakon niza provedenih pretraga njegovo stanje je stabilno i svi pokazatelji su normalni – kazao nam je u subotu dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar, o zdravstvenom stanju 14-godišnjaka kojeg je u četvrtak navečer u Zadru napala grupa mladića i teško ga ozlijedila.

- Jučer smo ga proveli kroz niz dijagnostičkih pregleda, bio je na CT-u, ultrazvuku i drugim pretragama. Svi rezultati su za sada zadovoljavajući, nema negativnih pokazatelja zbog kojih bi ga trebali podvrgnuti operativnom zahvatu - dodao je dr. Karuc.

Naime, dječak je u bolnicu primljen s lakšim tjelesnim ozljedama glave i prsišta, a po tijelu je imao modrice. Kako je osjećao jake bolove u predjelu leđa pregledom je utvrđeno da mu je od zadobivenih udaraca pukla slezena. Detaljni pregledi potvrdili su da je došlo do stvaranja hematoma u slezeni i da nema ozbiljnijeg krvarenja tako da operativni zahvat za sad nije nužan.

Iako je dječak još uvijek pod snažnim šokom izazvanim divljačkim napadom, psihološka pomoć mu dosad nije pružena.

- Psihološka pomoć će mu sigurno biti potrebna i mi ćemo mu je sigurno omogućiti. Budući da se incident dogodio u četvrtak navečer, a jučer smo ga vodili na brojne preglede, jednostavno nismo imali vremena pružiti mu i psihološku pomoć. To ćemo poduzet odmah početkom idućeg tjedna – naglasio je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Medicinski pregled nije utvrdio ozljede za koje bi se moglo reći da su nastale od udaraca bokserom. Na glavi u vlasištu dječak ima jednu porezotini i modrice po tijelu, ali nema drugih težih ozljeda. Puknutu slezenu odnosno ozljede unutrašnjih organa liječnici tretiraju kao tešku tjelesnu ozljedu, što je očigledno prihvatila i policija i općinski državni odvjetnik prilikom sastavljanja kaznene prijave, jer je dječak u bolnicu primljen s dijagnozom lakših tjelesnih ozljeda s mogućnošću prekvalifikacije u teže.

26. travanj 2024 20:05