StoryEditorOCM
Kalelarga"FUNDAĆ OD KAVE"

Dragić: "Cure fekalije na plaži, cure u more, curilo vam je mjesecima iz HDZ-ovih prostorija!" Dujela: "Napravili smo analizu, niste u pravu..."

Piše Iva Ivanac
17. listopada 2023. - 18:29

Zbog korištenja izraza "govna", vijećnica Irena Dragić (SDP) se unaprijed ispričala prilikom postavljanja pitanja na Aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Zadra. 

- Iz bedema cure govna! Ispod muzeja antičkog stakla, na nogostupu nedavno odvratna smeđa lokva. Iz bedema cure govna. Do mene stoje turisti i gledam kako lokvu preskočiti i što ljudima reći. Znate za ovo i ne poduzimate ništa. Cure fekalije na plaži, cure u more, curilo vam je mjesecima iz HDZ-ovih prostorija na pekaru gdje ljudi kupuju kruh. Pogledom na zid to izgleda užasno. Što ste poduzeli, je li to vama normalno? Je li politika "ma pusti govna" doslovno ono što obilježava vaš mandat, upitala je Dragić.

image

Irena Dragić, vijećnica SDP-a
 

Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Gradonačelnik Brano Dukić je kazao kako svi znaju koliko je ovaj grad star i kako će i u buduće biti problema s infrastrukturom u starom dijelu grada Zadra. Istaknuo je i kako je uzorak s bedema analiziran te kako su nalazi pokazali da to nisu fekalije. Ante Rubeša je dobacio iz klupe kako je to sigurno "fundać od kave". 

- Grad će na području Poluotoka morati uložiti velika sredstva u vodovodnu mrežu, a upravljanje bedemima i starim dijelom je izrazito zahtjevno, rekao je gradonačelnik. 

Pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela dodao je kako je prije turističke sezone Odvodnja analizirala uzorke sa mikrolokacije i kako u njima nije bilo u tragova fekalija.

- Ono što je tad bilo detektirano su gubici vode na privatnom priključku, kazao je Dujela.

01. svibanj 2024 04:55