StoryEditorOCM
Kalelarga"DOĆI ĆE OVE GODINE"

Dragić o akceleratoru: Normalno vam je da kao gradonačelnik obmanjujete glasače, ali da kao liječnik obmanjujete onkološke bolesnike, to je nemoralno!

Piše I.I.
14. veljače 2023. - 13:13

Irena Dragić (SDP) je gradonačelniku Branku Dukić zamjerila što kao liječnik već godinama daje lažna obećanja o nabavi linerarnog akceleratora.

- Gradonačelniče, 2021. godine u jeku izborne kampanje obećali ste linearni akcelator do kraja godine, na početku 2022. godine obećali ste akcelator isto do kraja godine, na početku 2023. godine ponovno čujemo da će doći do kraja godine i to sve iako ste kao gradonačelnik i liječnik duboko svjesni da to nije moguće. Svojim obećanjima obmanjujete glasače i to vam je normalno, ali da kao liječnik obmanjujete pacijente - to je nemoralno! Zašto to radite najranjivoj skupini društva, onkološkim bolesnicima?

- Znam da vam je teško kada kažemo da ćemo dobiti akcelerator, jer da je po vama, grad ga nikada ne bi dobio. U organizacijskom sustavu zdravstvaa, koje je ostalo od bivših vremena, poznajemo četiri KBC-a u kojima se koncetrira visoka tehnologija. Linearni akcelerator u Zadar treba doći, jer se trebamo opirati politici četiri KBC-a radi općeg zdravlja cjelokupnog stanovništva. To će biti pilot projekt koji će najvjerojatnije nakon toga usvojiti i druge opće bolnice i koji će doprinjeti boljem općem zdravlju stanovništva.

Nije ga lako dobiti i zahvaljujem političkoj odluci premijera. Ima sada problema, bilo je povjerenstvo, još nije krenuo natječaj, ali mi smo kao Opća bolnica i kao Grad Zadar napravili sve, Dnevna bolnica i mjesto gdje će biti smješten akcelerator su pri kraju i spremni su za njegov prihvat, a sva utrošena sredstva Lige protiv raka Zadar bit će utrošena za edukaciju i opremu, kazao je gradonačelnik Dukić dodajući kako u ponedjeljak ide na sastanak s ministrom zdravlja Vilijem Berošem.

05. svibanj 2024 08:29