StoryEditorOCM
KalelargaODLUKA VLADE NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE

Dražen Grgurović smijenjen iz Upravnog vijeća HZZO-a

30. prosinca 2016. - 11:02
grgurovic-220410

Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za zdravstvo i sport, razriješen je s mjesta člana Upravnog vijeća u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Jedna je to od odluka koje je u četvrtak donijela Vlada na zatvorenom dijelu sjednice, a uz njega su razriješeni šef Upravnog vijeća Igor Nikolić te član Damir Eljuga. Novim predsjednikom imenovan je Renato Mittermayer, a članovima Eljuga i Nikolić. Ni potpredsjednik HDZ-a Josip Bilaver više neće biti predsjednik Upravnog vijeća u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Umjesto njega na to je mjesto imenovan dosadašnji član tog tijela Milan Vrkljan, dok su novi članovi postali Tihomir Majić i Igor Čikara.

HDZ-ov Drago Prgomet imenovan je, pak, članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje gdje su napravljene najveće izmjene. Uz Prgometa su imenovani još i Stjepan Bačić, Diana Delić-Brkljačić, Tomislav Dulibić, Damir Bojčić te Edita Burčul, koja u HDZ-ovim kuloarima slovi kao osoba od posebnog povjerenja ministra Milana Kujundžića. Smijenjeni su članovi Ljiljana Vuletić, Dražen Grgurović, Zoran Vatavuk, Tomislav Šimičević, Damir Bojčić, koji je ponovno imenovan, te Milivoj Novak, inače vjenčani kum bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

26. lipanj 2024 15:21