StoryEditorOCM
KalelargaNISU SE PROSLAVILI

Državno sudbeno vijeće donijelo odluke i za zadarske suce: najgore je prošao Željko Rogić!

Piše I.I.
21. siječnja 2022. - 22:51

Na 68. sjednici Državnog sudbenog vijeća, koja se održala u četvrtak i petak, donesene su odluke koje se tiču i zadarskih sudaca.

Suci Općinskog suda u Zadru, Neven Troskot i Vjenceslav Oštarić, stegovno su odgovorni zato što su počinili stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti te ime je izrečena stegovna kazna ukora.

Sudbeno vijeće donijelo je odluku i za suca Općinskog suda Željka Rogića kojemu je izrečena stegovna kazna razrješenje od dužnosti.

- Željko Rogić, sudac Općinskog suda u Zadru, stegovno je odgovoran što je počinio stegovna djela neurednog obnašanja sudačke dužnosti iz članka 62. stavak 2. točka 1. u vezi članka 62. stavak 3. točka 1. i 3., stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti iz članka 62. stavak 2. točke 1., stegovno djelo nepostupanja po odluci donesenoj u postupku za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku iz članka 62. stavak 2. točke 2., stegovno djelo nanošenja štete ugledu suda ili sudačke dužnosti na drugi način iz članka 62. stavak 2. točka 6. Zakona o Državnom sudbenom vijeću pa mu je na temelju članka 63. stavak 1. točka 5. izrečena stegovna kazna razrješenje od dužnosti, navodi u svojoj odluci Državno sudbeno vijeće dodajući i kako mu se  produljuje privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. veljače 2022. Protiv odluke DSV-a Rogić ima pravo žalbe koja odgađa izvršenje odluke.

Sutkinji Općinskog suda u Zadru, Antoniji Božini koja je osumnjičena za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, produljilo se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za još tri mjeseca, računajući također od 4. veljače 2022.

20. travanj 2024 07:05