StoryEditorOCM
KalelargaTUŽNA VIJEST

Dugogodišnji predavač Odjela za sociologiju zadarskog Sveučilišta iznenada preminuo u 64. godini života

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2024. - 17:35

Mr. sc. Ratko Čorić, dugogodišnji predavač na Odjelu za sociologiju, Sveučilišta u Zadru, iznenada je preminuo u subotu, 13. travnja, u 64. godini života. Sahrana prof. Čorića održat će se u utorak, 16. travnja, na mjesnom groblju u Novigradu u 15 sati. 

Njegovi znanstveni interesi podudarali su se s predmetima koje predaje, a kretali su se od povijesti socijalnih ideja, preko klasičnih socioloških teorija do sociologije obrazovanja i sociologije religije.

- S dubokim žaljenjem obavještavamo vas o smrti našeg dugogodišnjeg kolege mr. sc. Ratka Čorića, pred. s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Ratko nas je napustio u 65. godini života, a kao dugogodišnji predavač je svojim predanim radom i stručnošću ostavio neizbrisiv trag. Svoja znanja iz područja povijesti socijalnih ideja, klasične sociološke teorije te sociologije obrazovanja i sociologije religije prenosio je s iznimnom strašću o čemu svjedoče brojne generacije zadarskih studenata sociologije.

Njegova nenadana smrt ostavlja veliku prazninu u našoj zajednici, kako među kolegama tako i među studentima koji su imali privilegiju slušati ga i dijeliti s njim akademske trenutke - poručili su iz Hrvatskog sociološkog društva. 

02. svibanj 2024 06:50