StoryEditorOCM
Kalelarga"BIT ĆE ULJA"

Poljoprivredni kriminalci: iskopao i ukrao stogodišnje stablo masline! U Ninu preko noći čovjeku obrali oko 300 kila maslina

Piše B. S.
9. listopada 2024. - 10:27
SPECIJAL: Maslina Sukosan, 260124 Dr. sc. Sime Marcelic i Stjepan Devic mag. Ing. agronomije su u masliniku Andrije Nadinica demonstrirali svoju metodu rezidbe maslina.Luka Gerlanc/Cropix

Čini se da ni masline više nisu sigurne!

U posljednjih deset dana, u Sv. Filip i Jakovu, nepoznati lopov odlučio je "posvojiti" stogodišnje stablo masline, iskopavši ga iz korijena s posjeda 77-godišnjakinje. Ova dugovječna maslina postala je tako predmet kriminalističkog istraživanja.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a policija je već krenula u potragu za misterioznim ljubiteljem "zelenog blaga". Kaznena prijava je na putu prema Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

U noći s 6. na 7. listopada, u Ninu je pak lopov s posjeda 60-godišnjaka ubrao i odnio oko 300 kilograma maslina, uzrokujući materijalnu štetu koja se procjenjuje na nekoliko stotina eura. Policija je odmah pokrenula istragu o ovom događaju, te su protiv nepoznatih počinitelja podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

09. listopad 2024 18:04